Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västanviks AIF VAIF U-Lag Herrar

Följ

VAIF U-Lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västanviks AIF
Fotboll
VAIF U-Lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Nordvärmland FF 2 18 16 1 1 49
2 IFK Edebäck-Uddeholm 18 14 0 4 42
3 Västanviks AIF 2 18 12 1 5 37
4 Lysviks IF 18 9 3 6 30
5 Råda IK 18 7 3 8 24
6 Bergsängs BK 18 6 4 8 22
7 Gettjärns IF 18 7 1 10 22
8 Sunnemo IF 18 5 3 10 18
9 Ämterviks FF U 18 4 1 13 13
10 IS Emtarna U 18 0 3 15 3
11 V??stanviks AIF 2 0 0 0 0 0

Match

Nordvärmland FF 2

6 - 5
Lillängen
25 september 2016
15:00

Västanviks AIF 2

Referat

Nordvärmland FF 2 borta 5-6

Vi hade chansen på andraplats inför matchen och det såg länge ut att gå vägen innan en kollektiv härdsmälta gjorde att vi tappade 5-2 till 5-6 sista 25minuterna trots en man mer på plan.

Vi startade annars bra och tog tag i taktpinnen genom att vårda boll o utnyttja vår snabbhet mot deras trots div trespelare lite tröga försvar vilket gjorde att vi kunde ta en 2-0ledning under första 20min
Vi hade dessutom bud på flera mål och främst genom en straff efter 30min men den slogs lite för enkelt så målisen kunde parera den. Bakåt var det ingen större fara på taket så det kändes komfortabelt men i sista sekunderna av halvleken vinner de boll på mitten och när vi lite överambitiöst går ut med flera spelare på kanten är det ganska tomt framför mål när inlägget kommer.
Surt o onödigt men vi var ju i förarsätet så kunde vi bara hålla koll på deras spelare med div3rutin skulle det nog lösa sig ändå.

Efter 5min av andra kom så en situation som borde avgjort matchen till vår fördel och det såg det också länge ut att göra.
Emil vann en duell mot deras mittback och serverade Jesper öppet mål vilket kyligt utnyttjades men deras mittback var inte nöjd så han lyckades i efterspelet dra på sig två gula kort och nu borde matchen gå vår väg.
Tyvärr bjuder vi in dom i matchen igen när målisen missar en rens som hamnar framför fötterna på "fel" spelare som enkelt kan lobba in bollen i tomt mål. Vi har tyvärr en tendens att hjälpa motståndarna med mål i allt för hög grad men vi tag oss samman igen.
Vi hade nu en bra 10-minutersperiod som gav två mål + några jättelägen så med 5-2 o ca 25min kvar borde man inte vara oroad men jag kände inget jättelugn på sidan.

Detta visade sig vara rätt känsla för de fick en reducering med 24min kvar på en långboll som nära mål nickskarvades in i misstänkt offsideläge.
Nu tappade vi med god hjälp av domaren helt fokus och sprang omkring som yra höns vilket gjorde att deras två-tre spelare av lite högre klass enkelt kunde rulla sig fram i banan.
Vi vågade inte spela frammåt utan istället för att hålla i bollen o utnyttja vårt övertag på banan spelade vi nästan alltid bakåt och då även försvaret var i gungning ställde vi oss i svåra situationer gång på gång.
Hade vi istället sett frammåt och fått upp bollen i deras fösvarslinje skulle vi enkelt spelat hem matchen för där hade de stora problem hela matchen och det var deras målis som gång på gång räddade upp situationer genom att spela extralibero.
Det blev ett scenario i slutet likt det mot Lysvik där vi sjunker ner och låter dom komma fram i bra lägen för avslut o inlägg och jag måste säga att jag undrar över den fysiska stausen på många håll.
De utnyttjar också att samspelet målvakt försvar inte funkar tillfredställande o börjar lyfta in bollar nära mål vilket ger dom chans på chans o till slut rasar det helt för oss.
De byter in sin gamla måltjuv M Gerke som fortfarande vet hur man beter sig i mållägen.
På två inlägg kan han nära mål efter att ha rutinerat knuffat undan sin markerare nicka in två bollar som slutgiltigt ger dom segern.
När de väl kom ikapp hade vi ingen ork att göra en forscering pga skadade o slutkörda nyckelspelare och de som var på plan hade full sjå att hålla sig på mattan över alla totalkonstiga domslut som varit i matchen. Till slut bränner det dock till hos Andreas med rött kort som följd och jag försvarar inte det även om jag förstår hans reaktion till fullo.
Nu skyller vi inte förlusten på domaren utan på att vi totalt tappar tron på oss själva när de börjar komma ikapp.

Det är dock trist med en domare som vill synas mest av alla på plan och som har en bedömningsagenda som ingen fattar samtidigt som han inte kan kommunicera alls med spelarna.
Två gånger fick vi huvudskador pga armbågar och även om han inte ser att det är ojust så brukar man blåsa av när det är huvudskada men icke sa nicke så gör inte jag,
En av våra spelare fick också varning i en situation när en medspelare blev varnad för protest för att han hade pratat förrut,( trots att han inte sa ett ord denna gång)?? Tillsägelsen han fick första gången var för att han undrade om en spelare fick stå 4meter från bollen på en frispark.
De fick en spelare utvisad i början av andra halvlek men han satt på deras bänk nästan hela halvleken sen och hur han kunde tillåta det fick man in get svar på.
Att det sen var en massa konstiga domslut i spelet (o det var det åt bägge håll)är ennan sak för där kan han ju ha sett situationen annorlunda än oss på sidan men atityden är inte okej då den går ut på att hota spelare med kort etc.
Det var efter deras utvisning som han mer eller mindre provocerade fram som det totalt rann honom ur händerna.

Matchfakta: 5-6 (2-1)

1-0 9min Nenad (Emil) Philip bra boll ut till Emil som i bra skottläge till min fasa väljer att spela innåt men på nått sätt hamnar bollen framför fötterna på den idag heta Nenad som enkelt lyfter in bollen.
2-0 19min Nenad (Martin J ) Per J till Martin på väkanten som slår en fin boll i djupled till Nenad som enkelet sprintar ifrån deras försvar och dundrar i vänstervinkel in ett kanonskott
30 min straffmiss vaif
2-1 45min Tappad boll på mitten ger dom omställningsläge o inlägg nära mål till omarkerad spelare
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3-1 50min Jesper (Emil) Emil vinner starkt bollen i duell med försvarare o serverar Jesper en fin boll som han säkert dundrar in
51min Andreas varning
3-2 53min Målis missar rens och de kan enkelt lobba in bollen i öppen bur.
4-2 54min Nenad (Johan H) Johan skarvar en boll vidare till framrusande Nenad som löper sig fri o kan slå in sin egen retur.
5-2 61min Nenad (Philip) Fin djupledsboll från Philip som Nenad hinner upp före målis o rundar honom.
5-3 64min Nickskarv i misstänkt offsideläge nära mål på långboll från mittplan.
64min Per L varning
5-4 76min Boll in i straffområdet som vi inte får bort och efter lite studsar hit o dit blir det skottläge som utnyttjas.
5-5 84min Nick mycket nära mål efter rutinerad bortknuff av markerare från deras forward.
5-6 87min Nick mycket nära mål efter rutinerad bortknuff av markerare från deras forward.
87min Emil o Marco varning
90min Andreas varning + utv



Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Nenad Vukcevic 1 4 0 0 0 4
Emil Jonsson 1 0 2 1 0 2
Jesper Holmberg 1 1 0 0 0 1
Johan holmberg 1 0 1 0 0 1
Martin Jakobsson 1 0 1 0 0 1
Philip Erlandson 1 0 1 0 0 1
Andreas Rådström 1 0 0 0 1 0
Daniel Tesfamariam 1 0 0 0 0 0
Eric Liljemark 1 0 0 0 0 0
Kim Fransson 1 0 0 0 0 0
Lars-Anders Hult 1 0 0 0 0 0
Marco Miller 1 0 0 1 0 0
Per Johansson 1 0 0 0 0 0
Per Larsson 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Tobias Rattfält 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 19 jun 2016, 16:00 Västanviks AIF 2 - Nordvärmland FF 2 3 - 4